Agere

DOENbare marketing- en communicatieprojecten

De Slaapboetiek, met meer dan 43 jaar ervaring actief in Borgerhout, heeft 1000 vierkante meter aan inspiratie. Einde december, moest de zaakvoerder snel op zoek naar een nieuwe partij om hem te ondersteunen in marketing en communicatie.

Drie keer raden waar ze uitkwamen… bij Ageré.

We go waaaaaay back

Zaakvoerder Marino Finck kent Ageré al even: want dankzij de samenwerking met Loop’d, hebben ze al verschillende jaren campagnes gelanceerd via reclamespiegels in de Antwerpse regio.

Dankzij de connectie via JCI, was er ook al extra vertrouwen opgebouwd tussen beide partijen. Toch waren we even verrast met het telefoontje in december 2022, want het toenmalige webbureau/agency moest de boeken neerleggen.

En dat was lastig, zo vlak voor de start van de wintersolden. Gelukkig kennen we iets van snel schakelen… .

Quick wins to the rescue

Tijdens de eerste meeting, werden alle kaarten op tafel gelegd. Zelf zijn we fan van quick wins: waar kunnen we snel iets winnen, door bepaalde info te updaten, foto’s toe te voegen en gewoon opstarten/doen?

Ook structuur is iets dat we belangrijk vinden, dus tijdens het eerste uur hebben we alles qua toegang tot sociale media / website en meer opgelijst, goedgezet en mee aan de slag gegaan.

En wat na de quick wins?

We zijn gestart met een vaste tempo te kiezen voor de sociale media. Januari = wintersolden, dus ook een belangrijke periode voor De Slaapboetiek. En met 1000 vierkante meter vlak aan het centrum in Antwerpen, hebben ze natuurlijk een uniek geven om mensen tot in de winkel aan te trekken.

Ook zijn we gestart met de allereerste nieuwsbrief naar klanten (via Mailchimp), waar we een maandelijkse of 2-maandelijkse frequentie gaan hanteren.

De Slaapboetiek is actief in de retail en daar zijn recensies ook van groot belang voor nieuwe, potentiële klanten om overtuigd te worden. We gaan hier ook actief mee aan de slag, om klanten een mailtje te sturen met de vraag om hun ervaring te delen op de Facebook- en Google-pagina.

Google Adwords worden tijdens de wintersolden ook gebruikt en hier hebben we ook de controle overgenomen, op basis van eerder ingestelde parameters. Weliswaar hebben we, na overleg, de regio aangepast naar een straal van 10km rondom de winkel – op basis van het postadres.

Ook worden traditionele media ingeschakeld voor deze wintersolden en hier hebben we als klankbord gefungeerd om onze klanten op weg te helpen.

What’s next?

De wintersolden domineren onze activiteiten in de komende dagen, al kijken we ook samen alvast verder richting Valentijn en andere belangrijke momenten voor De Slaapboetiek.

Actie/reactie, trial/error en vooral een gezonde dosis boeren verstand: daar zijn we allebei fan van.

Volg hen zeker op sociale media…

En bezoek ook de website: www.slaapboetiek.be met bijhorende webshop.

Read More

Een nieuw jaar, een nieuwe klant die vanaf nu ook helemaal operationeel is: Claes Facilities Lier💪

De laatste maanden heb je af en toe een post zien passeren op onze sociale media, over onze sparringsessies. Daar hebben we gewerkt aan de basis van de transformatie B2C naar B2B.

Sinds 1 januari 2023 is de officiële start gegeven en zijn we nu hard bezig met een nieuwe website (samen met Simba Service).

Be ready, want als je je afvraagt: wat doen die nu eigenlijk allemaal? We hebben al ‘stof’ genoeg (dat hebben we meegenomen van bij de klanten 😉 ) om aan jullie te tonen, op hun socials. Stay tuned!

Read More

🫶 Sinds een twee-tal jaar zijn we, binnen JCI Vlaanderen, ook actief als moderator van de BEEP sessies en SpeedBEEP: Business Experience Exchange Platform 🫶

Aan de hand van een (digitaal) kaartspel met bijhorende topics, ga je in dialoog met andere ondernemende mensen (een btw-nummer is niet verplicht, by the way – heb je ‘em? 😉 ).

Binnen een kleine groep is er een proces van snelheid in vragen stellen en feedback geven. Op korte tijd krijg je dus heel wat handvaten om bepaalde vraagstukken op te lossen (die je van bij de start mogelijks zelfs nog niet wist dat je ze ging krijgen!).

Binnen JCI én het bedrijfsleven kan deze training geboekt worden via de website van JCI Vlaanderen of rechtstreeks via kenneth@agere.be.

Read More

👐 Wist je dat…we voor verschillende klanten de sociale media beheren? 👐

De grootste uitdaging bij een sociale media account, is om deze actief te onderhouden. Af en toe iets te vertellen, delen, interactie met mensen enzo. .

Voor de meeste ondernemingen is dit bijzaak en vooral: geen tijd voor of de grootste vraag: wie gaat dat dan doen bij ons?

Awel, wij doen dat, met alle plezier, op basis van enkele criteria en principes. Wij kunnen ons creatief uitleveren, al is het telkens aan de klant om mee de krijtlijnen uit te stippelen (en af en toe input te geven).

En soms krijgen we ook vrijheid, zoals bij Freddy Michiels. Deze auteur/netwerker/organisator heeft boeken, netwerkevents én meer, die hij graag de wereld in stuurt. Af en toe kunnen wij ons ding gewoon ‘doen’ en gezien het veel met Stad Antwerpen te maken heeft…zijn wij daar niet rouwig om 😉

ps: Zoek jij iemand, om jouw sociale media te beheren? Slide in our DM’s (of stuur een mail naar kenneth@agere.be). 💬

Read More

💪 In de afgelopen periode hebben we een roadmap uitgestippeld voor JCI Lier, want ze gaan de uitdaging aan op het Vlaams Congres van JCI Vlaanderen te organiseren in 2024 💪

Wat maakt het ’tricky’? T.e.m. de start van de editie 2023, zal er heel veel gebeuren op de achtergrond…en toch mag je het grote verhaal én startschot in juni 2023 nooit vergeten.

Deze roadmap qua communicatie/marketing, in combinatie met enkele ’to do’s’, vormt de start én basis van ons partnership.

In de komende periode gaan we ook onze ervaring en advies delen, o.a. met Team Communicatie van VC 2024.

Wij kijken er alvast naar uit 😉

Read More
Employer branding

Employer branding: het is een zeer fancy woord in de marketing om mensen aan te trekken of warm te maken om te vertellen over hun werkgever. En toch is het essentieel in deze tijd, met de war for / on talent. Onze klant DM Accounting had een nieuwe collega aanwerven als topprioriteit gemarkeerd, het was dus tijd om in actie te schieten.

Quick wins

DM Accounting heeft een website, al stond er nog geen informatie op vermeld over de zoektocht naar een nieuwe collega. We hebben dus eerst de website aangepakt, de informatie over de vacature online gezet op een pagina genaamd ‘vacatures’. Logisch toch? Je moet het soms niet te moeilijk maken 🙂

Daarnaast is het belangrijk om te communiceren. Als niemand weet dat je ‘volk’ zoekt…hoe kunnen ze dan solliciteren of het verder vertellen?

Ook het sociale media kanaal voor onze klant (Linkedin) werd voorzien van de nodige posts, waar de huidige collega’s gemotiveerd werden om het ook door te posten op hun eigen profiel.

We hebben gemiddeld 100 connecties/vriendjes per sociaal netwerk…stel je maar eens voor dat 1 iemand daar een nieuwe uitdaging zoekt of iemand kent. Van een quick win gesproken!

Wat kunnen we extra doen?

Eerst en vooral werd de post én url doorgezet in enkele gesloten groepen op Facebook. Gesloten groepen zeg je? Jawel, ze hebben hun nut al bewezen voor verschillende van onze klanten .

Daarnaast hebben we ook onze partner Loop’d ingeschakeld, om een lokale campagne te lanceren op de digitale reclamespiegels bij Oregano Lier.

Aansluitend werd er door DM Accounting ook gewerkt met een bureau, dat het gewenste profiel van dossierbeheer zocht in haar database.

Binnen de eigen mogelijkheden van het bedrijf, werd ook de allereerste nieuwsbrief opgemaakt en verstuurd naar de klanten. Een gouden tip: klanten zijn ambassadeurs, dus potentiële verspreiders van het nieuws.

Het resultaat?

Einde juli kwam het nieuws dat een nieuwe collega zal starten in september 2022! Ook wordt er nog verder ingezet om de communicatie hierover, want een 5e collega is nodig om de verdere groei te verzekeren van het bedrijf.

Employer branding, just a fancy word?

Alles begint bij het begin en dat is: begin ermee, vandaag nog. Je moet bewijzen dat jij het bedrijf bent, waar mensen willen werken. En gewoon…DOEN :-).

Wil jij ook aan de slag? Geef ons dan een seintje via het formulier.

  Stuur ons een bericht

  Jouw naam*

  Jouw e-mail*

  Onderwerp

  Bericht

  Read More
  DM Accounting

  Vlak voor de zomer mochten we een nieuwe klant verwelkomen: DM Accounting uit Lier. Ze werken 100% digitaal en kozen ook voor een 100% partnership met Ageré.

  Dankzij onze gezamelijke connectie met Mertens, werden we geïntroduceerd. Het was ook snel duidelijk dat we een visie deelden rond ondernemen én marketing, dus we gingen voor een partnership aan 100%.

  • Sociale media werd op punt gezet (er was ook net een nieuw logo!)
  • Website kreeg een update qua content, indeling en enkele ‘quick wins’ op het vlak van SEO.
  • Een plan van aanpak rond sociale media werd vastgelegd.
  • De zoektocht naar een nieuwe collega was de topprioriteit, dus daar zijn we ook onmiddellijk mee aan de slag gegaan.

  Binnenkort meer nieuws over onze gezamelijke avonturen, tot dan kan je DM Accounting volgen op de website of via sociale media.

  Read More

  Afgelopen week was er ook het afscheid bij Mertens: een tijdelijke opdracht via Ageré (veel avond en weekendwerk 😀) die de transfer maakte naar Loop’d, om beiden te kunnen (blijven) combineren.

  De afgelopen maanden was ik de freelance marketing manager van dit familiaal en energiek bedrijf. De foto hieronder is slechts is 1 van de verschillende vestigingen die ze hebben doorheen Sint-Niklaas, Lokeren en Dendermonde.

  We hebben elkaar gevonden en ik kreeg de kans om mijn basisprincipes van de marketing volledig toe te passen (met blind vertrouwen). Dat maak je als marketeer niet veel mee!

  Ook hebben we een nieuwe (fulltime! 😀) marketing manager gevonden met Luc Bonnaerens, die zich volledig zal smijten.

  Merci Dominique Desrumaux en Dennis VAN DOOREN voor het vertrouwen en de ongelofelijke samenwerking. En ja, zelfs na 2 jaar corona is Loop’d nog steeds mijn grote liefde, anders was ik zeker aan boord gekomen 😉.

  De referentie in het Waasland en Denderstreek voor mobiliteit? Slechts 1 adres: Mertens ❤

  Read More
  Logo Mertens Ageré

  Sinds januari 2022 ondersteunen we Mertens als freelance marketing manager. Wat begon met een activiteit na de uren, is omgeschakeld naar een combinatie tussen onze uitdagingen binnen Loop’d en Ageré.

  Mertens is een mooi voorbeeld van de manier hoe we graag werken: het vertrouwen om aan 200% te gaan en durven zaken uit te testen.

  Januari 2022

  Het jaar werd gestart met het autosalon, dat al een uitdaging op zich was: maatregelen vanwege Corona, strubbelingen qua leveringen op sommige modellen en het publiek opnieuw naar de showroom krijgen. Een campagnebeeld, nocturne op afspraak en doelgerichte advertenties in print – in combinatie met sociale media, vormden het grote canvas in de salonmaand.

  Daarnaast zijn we ook gestart met een verdere structuur op te zetten, voor de toekomstige marketing manager.

  Februari 2022

  De verlengde saloncondities waren er, al werden hier ook meerdere zaken ingezet:

  • Broodzakken
  • Billboards
  • Advertenties De Zondag
  • Betalende advertenties Facebook
  • Content via de sociale media
  • Spiegelreclame via Loop’d
  • Video

  De structuur kreeg verder vorm, ook werd er gekeken naar de website van Mertens en de verschillende diensten. Elke verantwoordelijke en vestigingsmanager werd betrokken om een merk of dienst in de kijker te plaatsen en meer vorm te geven.

  Maart 2022

  De groei van Mertens kan enkel gerealiseerd worden door mensen. De verdere ontplooiing in het Waasland en Denderstreek kan dan weer alleen dankzij nieuwe collega’s. Er werd, in samenwerking met Sammy Van De Velde, een employer branding campagne opgezet met video met daarin de mensen van Mertens zelf!

  De campagne kreeg extra kracht, dankzij de Krokusvakantie, wanneer ze gelanceerd werd. Het resultaat? Heel wat reacties en sollicitaties, wat dan weer voor een sterkere instroom zorgde.

  Deze maand werd er verder gewerkt aan de structuur, content planning en doelgerichte acties. Ook wordt er gekeken naar nieuwe manier om op te vallen in bepaalde regio’s. Zelfs schermen aan een tankstation (Lokeren) werden ingezet. Durven testen, dat is de boodschap.

  April 2022

  De maand april is halfweg, al zijn er voor de verschillende merken (Volkswagen, Volkswagen Bedrijfsvoertuigen, Audi, SEAT, CUPRA, Yamaha) ook nieuwe modellen en acties.

  De jaarlijkse (voorjaar)bandenwissel werd gelanceerd, Mertens Rent kreeg officieel vorm en een presentatiemap voor de groep staat in de steigers.

  Ook voor Mertens Sport (Yamaha), is een opendeurdag gepland op zaterdag 7 mei 2022 en we kijken verder naar komende weken en maanden.

  In tussentijd was er ook nog een stagiair (Brecht, nogmaals dikke merci!) en die kreeg ook de nodige vrijheid én begeleiding.

  Wat is er veranderd?

  Waar we het jaar zijn gestart om Mertens te helpen na de uren, is getransformeerd in een tijdsbesteding in combinatie met Loop’d. Hierdoor zijn beiden te combineren (minder avond/nacht/weekenduren 😉 ) en profiteren beide bedrijven van deze nieuwe manier van werking.

  ‘Freelance Marketing Manager as a service’ is een feit en smaakt naar meer voor de toekomst. MAAR eerlijk is eerlijk: we gaan dit nu combineren en momenteel nemen we geen extra projecten aan. We willen onze bestaande klanten blijven helpen op een kwalitatieve manier.

  Read More