Straffe beelden zijn een showstopper

  • 13 februari 2024
  • 2 min read

Bij Ageré stellen we authenticiteit altijd voorop. Recent schreven we nog een blog over rechtenvrije beelden, met een knipoog naar onze voorkeur voor ‘echte’ beelden. In een wereld vol stockbeelden en kunstmatige visuals, geloven we sterk in het belang van echte, emotionele beelden. Beelden die een verhaal vertellen, die de kijker raken en een blijvende indruk achterlaten.

De wedstrijd Wildlife Photographer of the Year is zo’n prestigieuze wedstrijd waar beelden er echt uitspringen, dankzij de fotografen die de dieren vast willen leggen op de gevoelige plaat.

Er werden nu 50.000 afbeeldingen ingediend voor de Wildlife Photographer of the Year-wedstrijd. Een indrukwekkend aantal, maar de jury kan slechts 100 finalisten bekronen. Dit jaar hebben de juryleden en het Natural History Museum nog eens 25 gedenkwaardige afbeeldingen geselecteerd uit de inzendingen. Maar de beslissing over wie de People’s Choice Award verdient, laten ze over aan het publiek.

Wil je deze prachtige afbeeldingen zelf bewonderen? Dat kan, je moet er voor enkel naar Londen gaan, in het Natural History Museum in Londen. De tentoonstelling loopt tot 30 juni 2024.

Volg de wedstrijd ook op www.nhm.ac.uk/wpy/peoples-choice en ontdek de verhalen achter de foto (door er simpelweg op de klikken).

Het moraal van dit artikel? Durf te kijken naar echte beelden, schakel een fotograaf in (met of zonder drone: jij kiest!) en laat van jouw team – mensen – producten – dienst- gebouw – aanbod- … foto’s maken. Daarna vul je aan met rechtenvrije stockbeelden (of je koopt er enkele aan) en je hebt een straffe mix om jouw klanten visueel te entertainen.