Nieuw bij LinkedIn: featured berichten

  • 7 januari 2024
  • 2 min read

Tijdens de eerste week van 2024, zagen we iets nieuws verschijnen bij LinkedIn-bedrijfspagina’s: de mogelijkheid om een bericht ‘uit te lichten’ of featured berichten, is nu ook finaal uitgerold in onze regio.

Featured berichten?

Bij Facebook-bedrijfspagina’s was dit reeds langer gekend: je kan een bericht, dat belangrijk is voor jouw volgers, vastpinnen bovenaan de pagina (in het gedeelte ‘uitgelicht’). Zo kregen jouw fans/volgers die als eerste te zien wanneer ze jouw pagina bezoeken, naast de header en profielfoto.

LinkedIn en Facebook durven wel eens ‘ideekes’ pikken van elkaar, dus tot onze verbazing zagen we de mogelijkheid verschijnen. Voor onze klant Claes Facilities waren we net bezig met een post over opruimingen na de vele regenval en windhoos in zijn regio, dus dit was de uitgelezen kans om enkele posts ‘vast te pinnen’ op zijn pagina.

En hoe doe je dit en waar kan je het terugvinden?

Als je administrator bent van een bedrijfspagina op LinkedIn, dan kan je dit door te klikken op ‘edit page’ en daarna bij ‘Home/Featured’.

Klik op de klop ‘Manage featured’ en je kan de berichten kiezen die jij wil vastpinnen. En hoe ziet dit er dan uit als eindresultaat, voor de fans/volgers van jouw pagina op LinkedIn?

Voorlopig is er een limiet van maximum 3 featured posts, op een bedrijfspagina bij LinkedIn.

Trouwens, ontdek nog 8 andere nieuwigheden bij LinkedIn voor 2024, in onze vorige blog.