Dag Bard, hallo Gemeni

  • 5 juni 2024
  • 2 min read

Google heeft zijn mobiele Gemini-app gelanceerd in België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen. Deze AI-assistent is nu beschikbaar als mobiele app voor zowel Android als iOS-gebruikers, waardoor zij snel toegang hebben tot de assistent met slechts een druk of veeg op het scherm.

Gemeni vervangt (finaal) Bard, de AI-oplossing die Google ‘pas’ in 2023 lanceerde (en waar we ook een kort artikel over schreven).

Om de app zo toegankelijk mogelijk te maken, breidt Google ook de taalondersteuning uit.

De Gemini-app biedt gebruikers onderweg de mogelijkheid om de AI-assistent te gebruiken. Met de app kunnen gebruikers schrijven, spreken of een afbeelding toevoegen om hun vragen te stellen. Bijvoorbeeld, als je een foto maakt van een lekke band, kan de assistent je meteen voorzien van de nodige instructies om het probleem op te lossen. Deze functionaliteit maakt de assistent niet alleen handig, maar ook veelzijdig in verschillende situaties.

Google’s doel met de Gemini-app is om de AI-assistent toegankelijker te maken en de creativiteit en productiviteit van gebruikers te verhogen, ongeacht hun locatie. Volgens Google is dit een belangrijke eerste stap in de ontwikkeling van een echte AI-assistent: een die conversationeel, multimodaal en nuttig is. Dit betekent dat de assistent op verschillende manieren kan communiceren en reageren, afhankelijk van de context en behoeften van de gebruiker.

Om gebruik te maken van de Gemini-app, kunnen Android-gebruikers deze downloaden en activeren door over de hoek van het scherm te vegen, de aan/uit-knop in te drukken of “Hey Google” te zeggen. iOS-gebruikers zullen de app binnenkort rechtstreeks vanuit de Google-app kunnen openen. Google integreert veel functies van Google Assistant in Gemini, zoals het instellen van timers en herinneringen, en plant om in de toekomst nog meer functies toe te voegen. Door deze uitbreidingen hoopt Google dat Gemini een breed publiek zal bereiken en nog meer mensen van dienst zal zijn.