Bistro Evarist: take way voor het goede doel

  • 21 oktober 2020
  • 3 min read

Bistro Evarist, het beste eethuis van Lier, gaat aan de slag met take away binnen Lier en omliggende regio. Tijdens de vorige horeca-lockdown hebben ze zich aangemeld als hulpverlener, tijdens deze tweede verplichte sluiting kunnen ze niet meer terugvallen op mogelijke maatregelen van de regering.

Opnieuw stond alles mooi klaar voor Silke en Johan, de twee zaakvoerders van het restaurant: een nieuwe menukaart, aangepaste openingsuren én twee jaar Bistro Evarist (die reeds was verschoven van de zomer naar begin november).

Het restaurant start deze week met take away op vrijdag t.e.m. zondag, van hoofdgerecht tot 3-gangen menu én een brunchmand.

Een goed doel steunen, zelfs tijdens de horeca-sluit

Een verplichte sluiting brengt heel wat kopzorgen met zich mee. Toch wensen ze niet alle originele plannen op te bergen:

“We hadden reeds besloten om ons 2-jarig bestaan te koppelen aan een goed doel, en dat is iets waar we niet van willen afwijken. Daarom lanceren we de take away ook aan kinderarmoedefonds.be, zeggen Silke en Johan.”

Hoe meer er bestelt wordt, hoe meer voor het goede doel

Vrijdagavond kregen ze het nieuws van de verplichting sluiting, zondag de laatste gerechtjes uit de keuken en vandaag lanceren ze het take away-verhaal. Als hulpverleners en ondersteuners van de gemeenschap, zien ze met pijn in het hart dat de kinderarmoede stijgt tijdens deze bizarre tijden.

Daarom was het ook duidelijk voor hen: hoe meer er bestelt wordt, hoe meer Bistro Evarist ook zelf geeft aan het goede doel.

Per vrijwillige bijdrage van 4 euro, legt Bistro Evarist 1 euro extra op tafel, zodat er 5 euro naar het goede doel kan.

3-gangen menu of een lekkere brunch

Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je bij Bistro Evarist terecht voor een 3-gangen menu of brunchmand tijdens het weekend. Telkens kan je online reserveren (1 dag op voorhand t.e.m. 19 uur).

Het 3-gangen menu wordt opgehaald, een extra service voor zaterdag en zondag zal worden aangeboden door de brunchmanden te leveren.

Vanaf vrijdag 23 oktober 2020 start de take away, online bestellen kan vanaf nu via https://www.inforegio.be/bistro-evarist-lier/take-away-delivery.

Wat heeft Ageré voor Bistro Evarist gedaan?

Bovenstaande tekst is het persbericht dat we hebben opgesteld en uitgestuurd naar verschillende contacten van de media.

Daarnaast is het online formulier om te kiezen voor take away, samengesteld in overleg met Johan en Silke. Ageré ging op zoek naar een eenvoudige, snelle en vlotte manier om bestellingen te ontvangen (binnen de korte periode die we hadden om te starten).

Als sparring partner zijn we mee in de bres gesprongen voor onze klanten. Geen uur’tje factuur’tje, maar investeren in de toekomst. Soms moet je over de limiet gaan om resultaat te hebben.

We duimen alvast voor dit initiatief en hebben kunnen genieten van een heerlijke brunchmand dit weekend (uiteraard moesten we de eerste klant zijn van de take away 😉 ).

Ben jij van Lier en omstreken, dan kan je van vrijdag t.e.m. zondag genieten van deze take away via https://www.inforegio.be/bistro-evarist-lier/take-away-delivery.