X werkt aan nieuw videoplatform

  • 17 april 2024
  • 1 min read

X, het vroeger Twitter en onder de vleugels van Elon Musk, heeft plannen onthuld voor een gloednieuw videoplatform dat de concurrentie met YouTube, een dochteronderneming van Google’s moederbedrijf Alphabet, moet aangaan.

Deze aankondiging komt niet uit de lucht vallen. Geruchten over de komst van dit nieuwe platform deden al geruime tijd de ronde. Nu heeft X officieel bevestigd dat het de markt betreedt, zij het zonder een exacte releasedatum te onthullen. Wat wel duidelijk is, is dat het platform “binnenkort beschikbaar zal zijn voor de meeste smart-tv’s”, aldus de memo gericht aan potentiële klanten en partners.

Elon Musk heeft altijd de ambitie gehad om van X een ‘alles-app’ te maken, waarin diverse diensten samenkomen. Van nieuws tot chat, van video’s tot e-commerce en zelfs bankzaken – het doel is om alles onder één virtueel dak te brengen. De toevoeging van een videofunctie is een logische stap in deze evolutie. Het wordt voor X steeds crucialer om nieuwe inkomstenstromen te vinden, vooral gezien het vertrek van veel adverteerders van de berichtendienst. Video’s bieden een aantrekkelijke mogelijkheid om deze leemte te vullen en tegelijkertijd gebruikers te boeien.

Meer info volgt ongetwijfeld, in de komende maanden.