Training in de kijker: Business Experience Exchange Platform

  • 4 december 2023
  • 3 min read

Met Ageré geven we veel én graag training aan kleine of grote groepen van mensen. Van salestraining, sociale media tot de…SpeedBEEP. BEEP staat voor Business Experience Exchange Platform en is een zeer doeltreffende manier om te leren van andere ondernemers (of ondernemende mensen).

SpeedBEEP: een JCI-training

Deze training kent haar oorsprong aan de Belgische Kust, waar JCI Oostende Middenkust deze meer dan 10 jaar geleden heeft gelanceerd. Ze voelden de nood om ervaringen te delen tussen gelijkgestemden (ondernemers of ondernemende mensen), waar vragen stellen soms uit den boze is.

Net dat is een belangrijk punt dat de SpeedBEEP zo uniek maakt: je zal in een kleine groep vragen kunnen stellen (en beantwoorden) en zo zaken ontdekken waarvan je nog niet wist, dat je er een vraag over had.

Hoe werkt het?

Op basis van een kaartspel (nieuwe update in 2023 met moderne onderwerpen zoals HR, AI,…), gaan we in groepen van maximum 6 personen verschillende rondes spelen. In elke ronde trekken we een kaart waar een onderwerp op vermeld staat en dat iemand kan ‘claimen’. Eens die persoon zijn/haar vraag heeft gesteld, kunnen de andere deelnemers hier korte feedback op geven, waarna de vraagsteller alle feedback verzameld.

Je zal merken dat er vragen gesteld worden, die mogelijks ook bij jou meespelen in het bedrijf. Daarom wordt het al snel een gevulde avond met niet enkel antwoorden op jouw eigen vragen, maar ook tips en tricks vanuit andere vragenrondes.

Voor wie is het?

Voor elke ondernemer of ondernemende persoon (met beslissingsrecht) is de SpeedBEEP de manier om tijdens 1 sessie (gemiddeld 2 à 3 uur) heel wat kennis op te doen.

We geven de deelnemers ook geen voorbereiding, zodat ze met een open vizier zo’n sessie kunnen bijwonen.

Deze training wordt gegeven binnen de afdelingen van JCI Vlaanderen én voor organisaties zoals (Jong) UNIZO, BNI, (Jong) VOKA,… .

De BEEP is duidelijk,
maar waarom Speed in de naam?

De snelle versie is gebaseerd op een kleine groep van ondernemers die op korte tijd heel veel vragen laten passeren. Vandaar de naam SpeedBEEP.

De uitgebreidere versie (de BEEP) bouw je op met eenzelfde groep van gelijkgestemden, al organiseer je dan op frequente basis (1 x per maand bijvoorbeeld) een avond waar 1 persoon/bedrijf centraal staat.

Of je nu aan de ‘korte’ versie of de ‘lange’ BEEP deelneemt: je zal naar huis gaan met tonnen energie en kennis.

Ik ben helemaal mee, hoe kan ik dit boeken?

Via de site van JCI Vlaanderen, kan je de SpeedBEEP boeken: https://jci.vlaanderen/updates/boek-de-tif-training-speedbeep-nu/

Maak je deel uit van een netwerkclub zoals BNI, UNIZO of VOKA? Of heb je een groep ondernemers voor wie de (Speed)BEEP ideaal is?

Ook dit kan je boeken via de website van JCI Vlaanderen.