ChatGPT: leuk, plezant maar…

  • 6 maart 2023
  • 2 min read

De geavanceerde gespreksmogelijkheden van deze AI-chatbot hebben voor heel wat ophef gezorgd. Hier is wat je moet weten.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een taalmodel ontwikkeld door OpenAI, een kunstmatige intelligentie bedrijf. Het is getraind op een enorme dataset van tekstgegevens en kan daardoor geavanceerde conversaties voeren en vragen beantwoorden over een breed scala aan onderwerpen. Het doel van ChatGPT is om mensachtige interactie mogelijk te maken tussen computers en mensen.

Als taalmodel kan ChatGPT antwoorden geven op vragen over verschillende onderwerpen, zoals wetenschap, technologie, geschiedenis, kunst, cultuur, entertainment en meer. Het is belangrijk om te weten dat ChatGPT geen persoon is en geen persoonlijke informatie kan geven over individuen, tenzij deze informatie openbaar beschikbaar is op het internet.

Het gebruik van ChatGPT kan nuttig zijn voor verschillende toepassingen, zoals klantenservice, educatie, onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën. Het is echter ook belangrijk om op te merken dat ChatGPT een machine is en niet altijd in staat is om menselijke emoties en nuances te begrijpen en te communiceren. (deze tekst is gemaakt door…ChatGPT 😉 ).

What is the fuzz?

Op korte tijd is deze technologie geëvolueerd en maakt echte, menselijke teksten. Let op: soms gaat die volledig de bocht uit, andere momenten zit die er ‘boenk’ op.

Deze tool kan je verschillende opdrachten geven: vertalen, zoek op, wat is… . Je kan zelfs een begin en een einde briefen, zodat dit aan de slag kan. En nog beter? Je kan correcties vragen op aangeleverde input. We zien al enkele leuke zaken passeren van scripts voor films tot gedichten: ChatGPT gaat er volledig voor.

MAAR: is het allemaal juist, zinnig en correct? Dat is het probleem. Plagiaat, nepnieuws, propaganda…ze verzamelen de info vanop het internet. Gaan de gekende scammers hier ook mee aan de slag?

H

We hebben het ook zelf getest

Desondanks naam + voornaam + firmanaam + JCI, ben ik blijkbaar een snowboarder geweest (I wish).

Het YouTube-kanaal TechLead heeft een kritische review gemaakt:

Wil je het zelf ontdekken? Ga er voor: https://chat.openai.com/chat