Boost je ondernemerschap met podcasts

  • 12 november 2023
  • 3 min read

Als ondernemer ben je op zoek om ‘bij te blijven’ met de laatste trends in de wereld: via podcasts lukt ons dit vrij aardig.

En het beste van dit alles? Je kan ze overal beluisteren – op het werk, thuis, in de auto, en zelfs tijdens het lopen. Ja, je leest het goed, tijdens het lopen! Een nieuwe trend waarbij je niet alleen nieuwtjes absorbeert maar ook die felbegeerde ‘runners high’ bereikt. (wij passen dit zelf ook toe).

podcast-4209770_1920

Ok, weer een trend zien we je denken. Dus, waarom zijn podcasts voor ons een handig hulpmiddel?

  • Multitasken op zijn best

Als ondernemer ben je druk bezig en tijd is soms een issue. Podcasts geven je de mogelijkheid om informatie binnen te krijgen, terwijl je andere taken uitvoert. Of je nu onderweg bent naar een zakelijke bijeenkomst, bezig bent met administratieve taken op kantoor, of gewoon in de file staat: met een podcast vul je jouw tijd slim in.

  • Leren van experts

Podcasts bieden toegang tot de gedachten en ideeën van experts in verschillende branches. Neem bijvoorbeeld de “Pavlov: Brand Breakfast” podcast, die al zes jaar lang diepgaande inzichten biedt in alles wat met merken en branding te maken heeft. Of luister naar ondernemersverhalen in de “JCI Level Up Podcast” en ontdek hoe anderen uitdagingen hebben overwonnen en succes hebben behaald.

  • Inspireer je mindset tijdens het Lopen

Een opkomende trend onder ondernemers is luisteren naar podcasts tijdens het lopen. Met een gemiddelde duurtijd van 5 tot 10 km, precies de lengte van de meeste podcasts, kun je niet alleen je conditie verbeteren maar ook je geest voeden. Combineer fysieke activiteit met mentale stimulatie en ervaar de voordelen van een ‘runners high’ terwijl je waardevolle zakelijke inzichten opdoet.

Enkele (personal favorites) aanbevolen podcasts om je ondernemersgeest te voeden:

  • Pavlov: Brand Breakfast: Al zes jaar lang een bron van kennis over merken en branding.
  • JCI Level Up Podcast: Zet ondernemers binnen JCI in de kijker en deel inspirerende verhalen.
  • JCI Discovery Podcast with Zalman Roy: Voortgezet initiatief van JCI The Heart of Europe, ook na de coronaperiode.
  • Nerdland met Lieve Scheirlinck: Een verrassende kijk op ondernemen en technologie.
  • De Kortste Ondernemers Podcast: Snel, bondig en vol waardevolle inzichten dankzij Maarten Van Hoecke en Matthias Browaeys.

Ontdek hieronder de verschillende podcasts die bij ons alvast blijven hangen.

In een wereld waarin tijd altijd te kort is, bieden podcasts een unieke manier om je ondernemersgeest te voeden. Dus waar wacht je nog op? Trek jouw hardloopschoenen aan, zet de koptelefoon op of spring in de auto: stream een podcast en laat je inspireren. Ondernemen was nog nooit zo mobiel ;-).