Beeld maar geen klank bij video?

  • 3 april 2024
  • 2 min read

Het creëren van krachtige videocontent vereist meer dan alleen verbluffende visuals: geluid speelt een cruciale rol die vaak over het hoofd wordt gezien. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over dure licenties, want er zijn talloze royalty-free oplossingen beschikbaar om je video’s te voorzien van de juiste sound.

Een handige bron voor diverse muziekgenres is Bensound.com. Hun uitgebreide database biedt een breed scala aan tracks die perfect passen bij verschillende sferen en thema’s. Of je nu op zoek bent naar een opzwepend deuntje voor een promotievideo of juist een rustgevende melodie voor een informatieve clip, bij Bensound vind je gegarandeerd wat je nodig hebt.

Een andere onmisbare tool is Canva.com, niet alleen bekend om zijn gebruiksvriendelijke ontwerpmogelijkheden, maar ook om zijn selectie van applicaties voor het toevoegen van geluid aan video’s. Met slechts een paar klikken kun je hoogwaardige audio-effecten integreren in je projecten, waardoor je content nog aantrekkelijker wordt voor je doelgroep.

En nog recenter werd udio.com gelanceerd: met deze tool kan iedereen een artiest of muzikant worden, als we de feedback mogen geloven. En eerlijk gezegd: we zijn al vrij hard onder de indruk bij de eerste probeersels. Verschillende stijlen én met zang erbij. AI blijft nog steeds verbazen.

De test met udio.com

De volgende prompt hebben we ingegeven:

Make a song with electronic sounds, an intro within seconds that grabs you into a journey of electronic highlights and a female face that sings: I wear my sunglasses at night, with a reference to the classic record of Tiga.

We zijn fan van deze song 🙂 https://www.udio.com/songs/3MidLRN7nvgpNsmAQd9vck

En deze ‘lyrics’ kreeg onze preview:

Electro shades (deep night)
I've got my view in tinted light
Tiga's beat, it feels so right
I wear my sunglasses at night
Electro pulse (pulse bright)
A neon trip, it's in my sight

Het is van belang om te onthouden dat video niet alleen visueel is, maar ook auditief moet aanspreken. Door geluid toe te voegen aan je video’s kun je een emotionele connectie tot stand brengen en de kijkervaring van je publiek verbeteren.

Een ‘stille’ video kan al snel saai worden, waardoor het moeilijk is om de aandacht van je kijkers vast te houden. Met de juiste geluidselementen kun je echter alle zintuigen van je publiek prikkelen en een blijvende indruk achterlaten. En wie weet, zelfs viraal gaan ;-).